Haarpigmentatie bijwerken/touch up pigmentatie

Bijwerken van micro haar pigmentatie behandelingen?

Als u een huidige pigmentatie wil laten bijwerken (touch up), zal dit vergelijkbaar zijn met de oorspronkelijke behandeling, maar er kunnen enkele verschillen zijn. De technicus zal opnieuw de hoofdhuid onderzoeken en het bestaande pigment beoordelen om te zien welke gebieden moeten worden bijgewerkt en/of aangepast. Soms kan er meer pigment worden toegevoegd om het uiterlijk van de hoofdhuid te versterken, of de kleur kan worden aangepast om beter overeen te komen met de kleur van uw natuurlijke haar.

Duur behandeling & kosten.

Bij het bijwerken van de pigmentatie is de duur van de sessie korter dan de oorspronkelijke behandeling, maar het kan nog steeds enkele uren duren afhankelijk van de omvang van het gebied dat moet worden behandeld. De verwachte duur en kosten van de behandeling bespreken we altijd vooraf tijdens het consult met de behandelaar voordat u begint met de behandeling.

Het bijwerken van MHP-behandelingen kan minder intensief zijn dan de eerste behandeling omdat de basis van de hoofdhuid al is aangelegd. Het is belangrijk om na de behandeling de aanbevolen nazorginstructies op te volgen om het beste resultaat te krijgen en de duurzaamheid van de behandeling te verlengen.

Bekijk hier ons werk.

Pigmentatie's voor tijdens en na de behandeling

Veel gestelde vragen...

Hoe veel kost een touch up/ het bijwerken van een haar pigmentatie?

Natuurlijk! Ben je op zoek naar een touch-up sessie voor je micro haar pigmentatie behandeling? Dan wil je natuurlijk weten wat de kosten hiervan zijn. De prijzen kunnen variëren afhankelijk van de duur van de sessie en het gebied dat bijgewerkt moet worden. Bij ons liggen de kosten voor een touch-up sessie tussen de €300,- en €800,-. We begrijpen dat de prijs een belangrijke factor kan zijn bij het maken van jouw keuze en daarom raden we altijd aan om de exacte kosten te bespreken met onze technicus voordat je begint met de behandeling. Onze technicus heeft jarenlange ervaring en kan jou adviseren over de beste timing en de kosten die bij jouw touch-up sessie komen kijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de totale kosten van de behandeling en kun je een weloverwogen beslissing nemen. Maak vandaag nog een afspraak en ervaar hoe onze touch-up sessies jouw micro haar pigmentatie behandeling weer als nieuw kunnen laten uitzien!

Is een touch up sessie pijnlijk?

Een touch-up sessie voor micro haar pigmentatie is over het algemeen niet pijnlijk. De meeste mensen ervaren slechts lichte ongemakken of tintelingen tijdens de behandeling. Een ervaren technicus zal de nodige verdoving aanbrengen om ongemak te minimaliseren. Overleg altijd met de technicus als je zorgen hebt over pijn of ongemak tijdens de behandeling.

Hoe vaak heb ik een touch up nodig en hoe lang duurt de behandeling?

Het aantal touch-up sessies dat nodig is om jouw micro haar pigmentatie behandeling bij te werken, hangt af van verschillende factoren, zoals de kleur en de dikte van de pigmentatie, en de snelheid waarmee het pigment vervaagt. Over het algemeen wordt aanbevolen om elke 1 tot 2 jaar een touch-up sessie te doen om de pigmentatie op te frissen en de kleur en dichtheid te behouden.

De duur van een touch-up sessie kan variëren van 1 tot 2 uur, afhankelijk van de omvang van de bij te werken gebieden. Het is belangrijk om te onthouden dat het bijwerken van de pigmentatie regelmatig moet gebeuren om ervoor te zorgen dat het resultaat er altijd natuurlijk uitziet. Onze ervaren technici kunnen je adviseren over hoe vaak je een touch-up sessie moet doen om de resultaten te behouden en je een schatting geven van de duur en kosten van de behandeling.

Is Micro haar pigmenatatie permanent (blijvend)?

Micro haar pigmenatie of Scalp micro pigmentatie valt onder de noemer cosmetische pigmentatie of permanente make-up. Ook wordt het wel eens aangeduid als een cosmetische hoofdhuid- of haartattoo, al is deze benaming vaak onjuist. Een tattoo wordt namelijk veel dieper gezet met kans op uitloop en/of dikkere punten. Met onze ervaring en kundig oog zetten wij het in de juiste huidlaag. Wij gebruiken speciale organische en veilige Carbon gebaseerde pigmenten waardoor deze behandeling het meestal een aantal jaren mooi uithoudt. Na verloop van tijd kan een klant wat vervaging ervaren, waar men voor terug kan komen voor een snelle Touch Up-bijwerking. Deze cosmetische oplossing zal niet afwassen maar kan in de loop van de jaren worden aangepast. We raden altijd aan om ons ervaren team van deskundigen te ontmoeten om uw behandelingsopties te bespreken.

Hoe veel tijd kost een mhp behandeling me?

Micro haar pigmentatie of Scalp Micropigmentatie is een niet-invasieve behandeling zoals je wellicht van haartransplantaties kent. Het vereist daardoor nauwelijks hersteltijd. In de meeste gevallen hoeft u geen langere tijd vrij te nemen van uw werk, school of andere functies. Na iedere behandeling is het wellicht gebruikelijk om 1 a 2 dagen (zelden 3) een lichte roodheid van de hoofdhuid op te merken. Deze roodheid neemt snel af en de meeste klanten keren meteen of binnen een paar dagen weer aan het werk. Klanten mogen ook petten, mutsen of hoofdbedekking dragen als ze de behoefte voelen.

Wat voor haarlijn kies ik voor mijn pigmentatie?

Als u niet zeker weet welke stijl of type haarlijn voor u zal werken, zal uw behandelingsspecialist er zijn om te helpen. Met de jarenlange artistieke ervaring over het aanpassen van een haarlijn aan de vorm en leeftijd van ieders hoofd, kan uw specialist u helpen aanbevelen wat het beste past. Als u het nog niet helemaal zeker weet, kunnen we altijd wat hoger de haarlijn zetten zodat er nog ruimte voor verlaging is. Tijdens uw sessies kunnen we dan nog de haarlijn aanpassen voor het perfecte resultaat.

Verkleurd een pigmenatie met de tijd?

Nee. Micro haar pigmentatie is een vorm van permanente cosmetica, maar in tegenstelling tot tattoo-inkt is het MHP Nederland-pigment ontworpen om in hetzelfde kleurenspectrum van kortgeknipt haar te vallen. Het pigment bevat geen extra kleurstoffen of additieven en zal alleen lichter worden, niet verkleuren gedurende een langere tijd. Uiteraard is de ervaring en training van uw behandelaar ook een belangrijke factor.

Micro haar pigmentatie maakt ook gebruik van andere apparatuur en naaldmodules dan bij traditionele tatoeages. De naaldmodule en machine zijn specifiek ontworpen voor scalp micro pigmentatie. Minder trilling, minder lawaai, meer precisie, fijnere naalden.

Hoe lang duurt het voordat het pigment vervaagt?

Het pigment van micro haar pigmentatie vervaagt over het algemeen na 1 tot 4 jaar. Hoe snel het pigment vervaagt, hangt af van verschillende factoren, zoals de kleur en dichtheid van het pigment en de zorg die je eraan besteedt. Het is belangrijk om jouw micro haar pigmentatie regelmatig te laten bijwerken om ervoor te zorgen dat het er altijd natuurlijk en mooi uitziet.

Wat gebeurt er als ik de touch-up sessie oversla?

Als je de touch-up sessie overslaat, kan het pigment na verloop van tijd vervagen en er minder natuurlijk uitzien. Het is belangrijk om regelmatig touch-up sessies te plannen om ervoor te zorgen dat jouw micro haar pigmentatie er altijd natuurlijk en mooi uitziet. Overleg altijd met de technicus over het juiste schema voor touch-up sessies.

Moet ik mijn micro haar pigmentatie laten bijwerken als ik kaal ben?

Ja, het is belangrijk om jouw micro haar pigmentatie bij te werken, zelfs als je kaal bent. Een ervaren technicus kan de pigmentatie aanpassen aan de vorm van jouw hoofd om een ​​natuurlijk uitziende haarlijn te creëren. Bovendien kan het bijwerken van de pigmentatie het uiterlijk van de hoofdhuid verbeteren en ervoor zorgen dat het er gezond en vol uitziet.

Doet Scalp Micropigmentatie pijn

Over het algemeen kun je jouw dagelijkse activiteiten direct na een touch-up sessie hervatten. Je kunt verwachten dat het behandelde gebied enigszins rood en gezwollen zal zijn, maar deze symptomen verdwijnen meestal binnen enkele uren tot enkele dagen. Het is belangrijk om de instructies van de technicus te volgen om de beste resultaten te behalen.

Kan ik mijn haarkleur veranderen bij een touch-up sessie?

Ja, als je jouw haarkleur wilt veranderen, kan een touch-up sessie een goede gelegenheid zijn om dit te doen. Een ervaren technicus kan jou adviseren over de beste haarkleur voor jouw huidskleur en haartype. Overleg altijd met de technicus over eventuele wijzigingen in jouw haarkleur voordat je een touch-up sessie ondergaat.

Sluit Menu